Specificarea domeniului de protecție al componentei File Threat Protection

Domeniul de protecție desemnează obiectele pe care componenta le scanează atunci când este activată. Proprietățile domeniilor de protecție diferă de la o componentă la alta. Locațiile și tipurile de fișiere care urmează a fi scanate reprezintă proprietățile domeniului de protecție al componentei File Threat Protection. În mod implicit, componenta File Threat Protection scanează numai fișierele potențial infectabile care sunt executate de pe unități de hard disk, unități amovibile și unități de rețea.

Când selectezi tipurile de fișiere de scanat, ia în calcul următoarele:

  1. Există o probabilitatea redusă de introducere a codului periculos în fișiere cu anumite formate și în activitatea lor ulterioară (de exemplu, format TXT). În același timp, există formate de fișiere care conțin un cod executabil (precum .exe, .dll). Codul executabil poate fi inclus, de asemenea, în fișiere cu formate care nu sunt destinate acestui scop (de exemplu, formatul DOC). Riscul de pătrundere și de activare a codului rău intenționat în astfel de fișiere este ridicat.
  2. Un intrus poate trimite pe computerul tău un virus sau o altă aplicație rău intenționată într-un fișier executabil care a fost redenumit cu extensia .txt. Dacă selectezi scanarea fișierelor după extensie, aplicația omite acest fișiere în cursul scanării. Dacă este selectată scanarea fișierelor după format, Kaspersky Endpoint Security analizează antetul fișierului indiferent de extensie. Dacă această analiză arată că fișierul are formatul unui fișier executabil (de exemplu, EXE), aplicația îl scanează.

Pentru a crea domeniul de protecție:

  1. În fereastra principală a aplicației, faceți clic pe butonul icon_settings.
  2. În fereastra cu setările aplicației, selectați Essential Threat ProtectionFile Threat Protection.
  3. Fă clic pe Setări avansate.
  4. În blocul Tipuri fișiere, specifică tipurile de fișiere pe care dorești să le scaneze componenta File Threat Protection:
    • Toate fișierele. Dacă se activează această setare, Kaspersky Endpoint Security verifică toate fișierele, fără excepție (toate formatele și toate extensiile).
    • Fișiere scanate după format. Dacă se activează această setare, aplicația scanează numai fișierele infectabile. Înainte de scanarea unui fișier pentru detectarea de cod rău intenționat, se analizează antetul intern al fișierului pentru a se determina formatul fișierului (de exemplu, .txt, .doc sau .exe). De asemenea, scanarea caută fișiere cu anumite extensii de fișiere.
    • Fișiere scanate după extensie. Dacă se activează această setare, aplicația scanează numai fișierele infectabile. Formatul fișierului se determină în funcție de extensia sa.
  5. Faceți clic pe linkul Editare domeniu de protecție.
  6. În fereastra care se deschide, selectează obiectele pe care dorești să le adaugi la domeniul de protecție sau să le excluzi din acesta.

    Nu puteți șterge sau edita obiecte care sunt incluse în domeniul de protecție implicit.

  7. Dacă doriți să adăugați un obiect nou la domeniul de protecție:
    1. Fă clic pe Adăugare.

      Se deschide arborele de directoare.

    2. Selectați un obiect de adăugat la domeniul de protecție.

    Puteți exclude un obiect din scanări fără a-l șterge din lista de obiecte din domeniul de scanare. Pentru aceasta, debifați caseta de selectare de lângă obiect.

  8. Salvați-vă modificările.

     

Începutul paginii